Som vi har väntat, längtat och bett böner till Golfguden. Ibland blir det tyvärr inte som man har förväntat sig, men nu är det äntligen dags att öppna GolfStar Brollsta för säsongen.

Efter en tuff vinter där Brollsta drabbades hårdast av GolfStars banor är det nu läge att öppna 18-hålsbanan för säsongen. Efter omständigheterna kommer banan öppna i ett klart speldugligt skick, men vi ber er ha förståelse för att vissa partier fortfarande återhämtar sig. Vi räknar med att alla spelare, framförallt nu i början av säsongen, är noga med att laga nedslagsmärken och lägger tillbaka torv så Brollsta återgår i samma goda skick som vi är vana vid så fort som möjligt.

Läs gärna mer om Brollstas status här:

Men inte nog med att Brollsta öppnar. Även GolfStar Waxholms ombyggda hål (hål 10, 11, 12, 13, 15 och 17) är redo för att öppnas vilket innebär att Waxholms alla 18 hål är igång.

Det totalt 4.000m² färdiga gräset har nu börjat sätta sig i marken och gräsrötterna etableras. Vi kommer dock MUA dessa områden, så inga slag slås från det fortsatt sköra gräset. Blåa pinnar kommer finnas.

Hålen som påverkas av banarbete på GolfStar Waxholm är:
✅ Hål 9: Vänstra fairwaybunkern har gjorts om till en gräsbunker.
✅ Hål 10: Greenbunkern har blivit en gräsbunker.
✅ Hål 11: Gul och vit tee är nylagd.
✅ Hål 12: Ny dränering. Flertalet fairwaybunkrar är byggda, samt nya bunkrar vid greenområdet är anlagda.
✅ Hål 13: Fairwaybunkrarna har blivit gräsbunkrar och en ny sandbunker är byggd. Nya greenbunkrar är byggda på höger sida. Bunkrarna till vänster om greenen är borttagna och har ersatts av ett snyggt foregreenområde. Även kullen bakom greenen är borttagen så greenen uppfattas som en ”infinity-green”.
✅ Hål 15: Första vänstra fairwaybunkern är nu en gräsbunker.
✅ Hål 17: Dräneringsjobb samt en ny greenbunker.

Bokningen för Brollstas 18-hålsbana öppnar på måndag (23/5) kl. 09.00 och du bokar som vanligt dina starttider via vår hemsida https://golfstar.se/spela/ eller direkt i Sweetspot-appen.

Brollsta (Öppnar på onsdag 25/5)
Receptionen: Kl. 08.30 – 19.00 vardagar, kl. 08.00 – 18.00 helger
Shopen: Kl. 08.30 – 19.00 vardagar, kl. 08.00 – 18.00 helger
Rangen: Öppen dygnet runt.
Restaurang/Café: Kl. 08.00 – 19.00 vardagar, kl. 08.00 – 18.00 helger
Banan och övningsområden: Det är ordinarie greener på alla 18 hål. Ordinarie tees gäller. Vi ber er visa förståelse för skiftande kvalité på banan. Brollsta återhämtar sig fortfarande och med värme, sol och frekvent bevattning så blir banan bättre och bättre för varje dag. Golfbilar och vagnar är tillåtna.

Waxholm (Öppnar på onsdag 25/5)
Receptionen: Mån – Fre kl. 07.30.00 – 19.00 och Lör – Sön kl. 06.30 – 18.00
Shopen: Mindre sortiment av kläder, basutbud av bollar, peggar, handskar etc.
Rangen: Kl. 07.00 – 20.00. På rangen finns nya mattor, nya avståndsmarkeringar samt uppfräschade bollmagasin.
Restaurang/Café: Mån – Fre kl. 07.30 – 20.00 och Lör – Sön kl. 06.30 – 19.00.
Restaurangen serverar Dagens Lunch mellan kl. 11.00 – 15.00 samt en mindre á la carte. Därefter serveras en lättare meny under resterande del av dagen. Utöver det serveras kaffe och kioskvaror.
Banan och övningsområden: I texten här ovan står vilka hål som berörs av vinterns ombyggnation. Ordinarie greener på alla 18 hål. Utslagsmattor på alla korthål. Efter den tuffa vintern så finns det vinterskador p.g.a is, kyla och vind på vissa ställen på banan. Både vagnar och golfbilar är tillåtna.

Hjälp oss att vårda banorna under hela säsongen. Se till att ha greenlagare med ut på din runda och var noga med att laga dina nedslagsmärken samt lägga tillbaka uppslagen torv. Stort tack på förhand!

Håll utkik på respektive anläggnings Facebooksida för löpande information och banstatus.

Varmt välkomna!